Крими

Удар на полицията във Враца! Иззеха голямо количество хероин и канабис, задържани са 3-ма

  25.06.2018 10:10             
Удар на полицията във Враца! Иззеха голямо количество хероин и канабис, задържани са 3-ма

Голямо количество дрога и канабис са иззели служителите на ОД на МВР във Враца, съобщиха в извънредно съобщение от полицията в понеделник. От там допълниха, че са били задържани са 3-има души за незаконно притежание на наркотични вещества. Част от информацията беше разпространена през почивните дни, но в началото на седмицата беше обобщена.

Ударът срещу наркодилърите започнал в петък, когато във Врачанско е била проведена операция по линия „Наркотици“. В 17 ч. в областния град е извършена полицейска проверка в помещение, обитавано от 44-годишен криминално проявен и осъждан мъж. По време на обиска в жилище, намиращо се близо до детска градина, е намерен и иззет плик, съдържащ около 7 грама зелена суха листна маса. Мъжът заявил, че  листната  маса представлява „чай“ за пушене, третиран с наркотично вещество. Той е задържан в ареста на районното управление във Враца, а по случая е образувано бързо производство.

Около час и половина по-късно – към 18.20 часа близо до гимназията по строителство и архитектура, е задържано 36-годишно криминално проявено  и осъждано лице от Враца. При извършения личен обиск са намерени и иззети два плика, съдържащи бяло прахообразно вещество с тегло 13 грама, което при направения полеви тест е реагира като хероин. Проби от него са предадени и за анализ, който да установи вида на наркотика.

При обиска на мъжа е иззета  и самоделно направена цигара от суха зелена листна маса, която при направения полеви наркотест реагира на канабис.

При  последващо претърсване  в жилище обитавано от същото лице,  в печка на твърдо гориво са открити  2 плика с 57 грама бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагира на хероин, и 153 грама зелена суха листна маса - канабис. Мъжът е задържан в РУ във Враца. Образувано е бързо производство, допълват от полицията.

В козлодуйското село Гложене полицейските служители са извършили претърсване в частен дом, обитаван от 30-годишен жител на същото село. Намерени  и иззети са 2 плика, съдържащи суха зелена листна маса - канабис и 2 пликчета с бяло прахообразно вещество, което при полевия наркотест реагира на  хероин. Мъжът е задържан в РУ Козлодуй. Образувано  е досъдебно производство.