Събития

Наградиха кулинари във Фестивала на рибата

  24.06.2018 20:04             
Наградиха кулинари във Фестивала на рибата

Фестивал на  рибата се проведе в Козлодуй днес. Имаше кулинарна надпревара за най-вкусно приготвено и най-добре украсено рибно ястие. Повече от 60 бяха блюдата, които бяха оценени от компетентно жури, съобщи Радио "Видин".

За най-нестандартно рибно ястие награда получи скумрия с марината на „Турлашка махала“ от Козлодуй.

В категория „Най-естетично оформено ястие“ отличие получи „Здравец“ Козлодуй с тяхното трицветно руло от риба.

За най-здравословно приготвено ястие от риба вниманието на журито грабна ястие на „Мъдри сърца“ от село Хърлец.

В категория „Най-съхранена традиция при приготвянето на рибно ястие“ се отличи рибната саламура на „Турлашката махала“ от Козлодуй.

Имаше и отличия за най-вкусно ястие, поощрителни награди получиха рибата на жар на „Здраве“ село Хърлец, пържената риба на „Здравец“ от село Гложене, както и много утешителни награди за ястия като: хайвер, риба с маслини, рибна домашна консерва и рибни салати. Най-добре представилите се готвачи бяха наградени от кмета  на общината Маринела Николова.

Гостите на празника можеха да дегустират вкусните гозби и да наблюдават приготвянето на рибен специалитет от майстор готвача Кристиян Занев.

Празникът продължи с музикални изпълнение на гост музиканти от Сърбия, под съпровода на които на поляната в „Ботев парк“ се извиха кръшни хора.

За най-добрите градската управа е приготвила изненади.Гостите на празника можеха и да се възползват и от организираните безплатни плавания с кораба музей "Радецки".