България

Нов хит сред крадците! Не е за вярване по какво набелязват апартаментите, които ще ударят!

  22.06.2018 19:55             
Нов хит сред крадците! Не е за вярване по какво набелязват апартаментите, които ще ударят!

Бандитите набелязват кой апартамент да оберат по новата изолация. Това е най-новият хит сред крадците в момента, разкриха от МВР пред "Телеграф".

Друг знак, по който се ориентират бандитите, били кабелите за интернет и току-що сменената дограма. По оперативни данни в момента в София действат 2-3 групи професионални обирджии. По морето пък в момента вършеели камериерки, които взимали само парите на туристите.

Крадците, които атакуват апартаментите, ги набелязват по новата изолация и дограма. Във всяка от бандите имало по един-двама души, които обикаляли кварталите и наблюдавали. На жаргон тези хора се наричат мунти, разказаха криминалисти.

"Наблюдават и стърчащите кабели, които са за интернет. Не пропускат скоро монтирани климатици. За тях интерес вече не представляват големите телевизори или други обемисти вещи, а само пари кеш и накити", споделиха ченгетата.

По думите им крадците атакуват жилищата ни между 10 и 13 часа. Правят го по два начина - чрез разбиване на бравата или през дограмата.

Blitz.bg