България

Каракачанов: Няма да приемаме пари от други държави, за да дойдат мигранти

  22.06.2018 12:59             
Каракачанов: Няма да приемаме пари от други държави, за да дойдат мигранти

Позицията на българския премиер, с която той ще отиде на тази среща на върха, не е да подписва споразумение, с което България да се наводнява с нелегални имигранти, коментира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Карачанов от парламентарната трибуна в отговор на декларация на "БСП за България". Той увери Корнелия Нинова, че не е имало нужда "да хвърля страхове в обществото".

"Никой не е замислял и няма намерение да приема пари от други европейски държави, за да настанява нелегални имигранти в България", заяви вицепремиерът, цитиран от БТА.

Той посочи, че при необходимост, ако се наложи да се реагира спешно при големи вълни мигранти, позицията на правителството е за изграждане на общежития по границата и връщане на тези хора обратно.

Никъде в политиката на правителството няма една крачка в посока на това да се привличат нелегални имигранти, за да решаваме демографския проблем, това е грозна спекулация и не е вярно, коментира още Красимир Каракачанов.

Малко късно се сетихте да говорите за проблема с нелегалните имигранти, обърна се той към Нинова. Каракачанов отбеляза, че политиката на правителството за пресичане на притока на нелегални имигранти е била явно изразена с редица мерки, сред които достатъчно хора при охрана на границата и изграждането на заградителното съоръжение. В България място за нелегална имиграция няма, заяви той.

Както намерихме общ език по проектите за превъоръжаване, така ще намерим общ език и по тази тема, заключи вицепремиерът и министър на отбраната.