Крими

Цветелина Дамяновска: Този път ще съдя клеветника

  22.06.2018 11:41             
Цветелина Дамяновска: Този път ще съдя клеветника

Общинският съветник от БСП във Враца Цветелина Дамяновска опроверга публикациите на местен сайт, че е била заловена да кара мъртво пияна в първите часове на днешния ден. „Сензационната новина“ може да закара автора й в съда, прогнозира адвокат Дамяновска.

Пред „Конкурент“ тя разказа, че действително е била спряна за проверка, докато е шофирала служебния си автомобил „Шевролет“, който е на погребалната й агенция „Почивай в мир“. В лаконичния текст от бюлетина на ОД на МВР пише, че „На 22.06.2018г., в 02.20ч. в гр.Враца е спрян за проверка лек автомобил  „Шевролет“,  управляван от 41-годишна жена от гр. Враца. Водачът отказал проба за алкохол. Съставен е акт за извършено нарушение на чл.174, ал. 3 от Закона за движение по пътищата“  

„Няма как да съм карала мъртво пияна, както пише в онзи сайт, защото се връщах от адрес. Спряха ме за проверка, дадох талона на колата и моя талон... Ако съм отказала алкохолна проба, щяха да ми свалят номерата, да ме закарат в РПУ-то и т.н., но към мен подобни действия не са предприемани. Обжалвам акта още днес, а вероятността той да падне в съда е огромна“, коментира червената дама. Тя допълни, че този път е мотивирана да заведе дело за клевета на автора на „новината“, че е карала мъртво пияна. „Имам язва на дванайсетопръстника и пиенето може да ми докара големи проблеми“, напомни Дамяновска. Тя уточни, че приема „сензационната“ новина за себе си като опит на неизвестен автор да я направи повече популярна.