Събития

Подадоха жалби след поредното залпово усмърдяване на врачански квартал

  22.06.2018 10:54             
Подадоха жалби след поредното залпово усмърдяване на врачански квартал

Хората от блок на ул. „Никола Вапцаров“ №5 във Враца, които през последната година подадоха няколко оплаквания до медиите заради миризливи атаки след изхвърляне на мърша в контейнерите им за смет, са подали жалби до общината и полицията. Потърпевшите, за чиито проблеми няколко пъти сигнализира само „Конкурент“, този път са решили да сезират по официален път властите, за да се отърват от поредното залпово изхвърляне на вмирисани кости, на което са подложени от месеци насам.

„Докога всички институции ще се правят, че проблемът на сещъствува“, питат в жалбата си хората от блока на ул. „Никола Вапцаров“ №5. От местната управа им казали, че ще им отговорят в 14-дневен срок. Дотогава ще има и информация за предприетите от полицията действия.

Хората, подписали жалбите, припомнят проблема, както и факта, че децата им са принудени да играят в отровна среда. Не пропускат да напомнят, че изхвърлянето на опасни отпадъци може да предизвика епидемия. В жалбата си хората са посочили и регистрационния номер на автомобила, от който се изхвърлят зловонните чували – Вр 32 42 ВМ.

Те настояват полиция и общински власти да се намесят и да ги отърват от миризливите атаки.

Четете повече във в. „Конкурент“ – всекидевневникът на Северозапада.