Събития

Фолклорният събор „Леденика“ влезе в софийското метро

  22.06.2018 10:10             
Фолклорният събор „Леденика“ влезе в софийското метро

Рекламни материали за третото издание на Фолклорен събор „Леденика“ посрещат пътниците в софийското метро. Инициативата е част от партньорство между Община Враца и Метрореклама. До края на годината поне още едно събитие от Враца ще бъде популяризирано в подземната железница.

Отличната организация на фестивала в последните години предизвиква изключително висок интерес към предстоящото му издание. Тази година край Враца ще се съберат рекорден брой участници и гости.

В първия ден от Събора - 23 юни ще бъдат пресъздадени традиции и обичаи от цялата страна. На следващия ден ще се състои традиционна българска Северняшка сватба. Тази година месалите, на които ще седнат сватбарите, са с дължина над 400 метра. Всички гости около трапезата ще носят задължителна народна носия или облеклото с фолклорни мотиви.

За желаещите да пътуват от Враца до „Леденика“ с обществен транспорт са предвидени автобуси на всеки час, които тръгват от площад  Суми. За пътуващите с лични превозни средства има над 200 паркоместа.