Здраве

6 неочаквани причини, заради които не можете да забременеете (СНИМКИ)

  21.06.2018 20:58             
6 неочаквани причини, заради които не можете да забременеете (СНИМКИ)

Основните фактори, които намаляват шансовете за забременяваме, са добре известни. Много често обаче дори липсата на тези причини не гарантира, че ще забременеете.

Има скрити причини, които ние от jenata.blitz.bg сега ще разкрием. Те са:

6. Консумирате твърде много транс мазнини


Яденето на транс-мазнини - пици, мазни закуски, чипс, пържени храни - може да повлияе отрицателно на плодовитостта, което означава, че овулацията не се случва. Опитайте се да ограничите консумацията на тези храни, тъй като консумирането им вместо здравословните въглехидрати може да предизвика до 73% увеличен риск от овулационно разстройство. Когато се нуждаете от тези транс-мастни въглехидрати, по-добре е да ядете закуски като банани, пълнозърнест хрупкав ръжен хляб, бадеми или кисело мляко с плодове.

5. Прекалявате с тренировките


Различните тренировки могат до известна степен да подобрят плодовитостта ви, но е важно да го правите в правилните количества. Ако тренирате твърде много, това може да повлияе на баланса ви на енергия и да повлияе негативно на репродуктивния ви цикъл. Изследванията показват, че дългите и интензивни ежедневни упражнения могат да повлияят на способността Ви да забременеете.

4. Индексът на телесна маса е нисък


По-ниският от нормалния индекс на телесна маса може да ви изложите на повишен риск от дисфункция на яйчниците, безплодие и преждевременно раждане. Хранителните разстройства могат да бъдат свързани с по-нисък ИТМ и понякога могат да повлияят отрицателно на менструацията и фертилитета. Ако се чувствате неспособни да следите храната си, можете да използвате специализирани приложения, които ще проследяват калориите и теглото Ви, както и други симптоми, свързани със здравето.

3. Проблемите са във вашия партньор


Ако мъжът има проблеми с репродуктивните функции е желателно да посети съответните лекари.

2. Използвате грешен лубрикант
За да подобрите шансовете за бременност, внимателно изберете подходящия тип лубрикант за Вас. Добрата новина: има смазочни материали, които могат да бъдат от полза за мъжката плодовитост. Някои имат подходящо ниво на рН (7,2-8,0). Други съдържат магнезиеви йони и калций, които имитират естествените флуиди на организма. Също така е доказано, че бебешкото масло може да свърши работа в случай, че се нуждаете от допълнителна влажност ..там долу.

1. Не можете да изчислите правилно кога сте в овулацията


Понякога е трудно да се правят точни прогнози, особено ако вашият цикъл е нередовен. Технологията обаче може да ви помогне. Има приложения като Flo Period Tracker (безплатно за iOS и Android), които правят точни прогнози за цикъла и овулацията ви. Освен това, след като забременеете, можете да запазите приложението, като просто превключите към режим на бременност и се наслаждавате на информация за развитието на бебето и персонализирани здравни познания.

jenata.blizt.bg