Крими

Задържаха 21-годишен за телефонна измама във Враца

  21.06.2018 11:26             
Задържаха 21-годишен за телефонна измама във Враца

Полицията задържа 21-годишен мъж съпричастен към телефонна измама във Враца. Този път жертвата е 84-годишна жена, която хвърлила през терасата на жилището си близо два бона.

По данни на областната дирекция на МВР – Враца, в сряда в районното управление е получен сигнал, че предишния ден възрастната жена е потърпевша от осъществена спрямо нея телефонна измама, в резултат на което хвърлила през терасата на жилището си 1 970лв, прибрани от неизвестно лице.

След проведени оперативноследствени действия от служители на ОД МВР Враца, в 11.45 часа в сряда е задържано лицето извършило измамата. В ареста на районното управление е вкаран 21-годишен местен жител, като по безспорен начин е установена съпричастността му към извършената измама. В жилището на младия мъж са намерени и иззети пари и мобилен телефон. При извършения личен обиск са открити и иззети самоделно изработени цигари, за които задържаният обяснил, че съдържат „чай“ за пушене, третиран с наркотично вещество. Образувано е бързо производство.

От дирекцията на МВР уточняват, че акцията по задържането е проведена съвместно със служители от сектор „Измами“ в ГД „Национална полиция“.

Това е втори случай в рамките на една седмица, в която служители на ОД на МВР - Враца задържат извършител на телефонни измами. На 14 юни в  Мездра беше задържан 25-годишен мъж от града, който в периода 8-12 юни т.г., чрез телефонни измами причинил имотни вреди на обща стойност 54 620 лв., на четирима възрастни врачани, припомниха от полицията.