Събития

Кметът на Видин забрани ползването на водните площи в общината

  21.06.2018 11:18             
Кметът на Видин забрани ползването на водните площи в общината

Кметът на община Видин разпореди забрана за ползване на водните площи през летния сезон. Заповедта е издадена на 18 юни, на основание чл. 44, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 41, ал. 3, предложение второ, т.2 и чл. 42 от Закона за водите и във връзка с чл.2 и чл.4 от Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи, както и Заповед № РД09/66/13.06.2018 г. на областния управител на Видин.

С нея през летния сезон на тази година се забранява ползването на водните площи на плажовете в гр. Дунавци, селата Антимово, Гомотарци, Кошава, Сланотрън, Кутово, Ботево и Цар Симеоново по поречието на р. Дунав, както и водните площи,  намиращи се на територията на населените места от Община Видин. Причината е, че те не отговарят на изискванията на Наредбата и не са обезопасени. Целта е да се предотврати възникването на инциденти, застрашаващи здравето и живота на хората.

На кметовете и кметските наместници на населените места е разпоредено да обявят заповедта на подходящо място с публичен достъп, както и да поставят обезопасителни знаци.

Със заповедта са запознати Басейнова дирекция „Дунавски район” - Плевен, Регионалната здравна инспекция, Областния съвет на Българския червен кръст и Регионалното управление на образованието във Видин, директорите на детските градини и училищата.

Документът е публикуван в интернет страницата на Община Видин.