Събития

Клуб "Млад турист" с ред иницитиви

  21.06.2018 11:11             
Клуб \

ПЕГ ”Йоан Екзарх“ –Враца доказа за пореден път, че е училище с богати традиции. Извънкласните форми винаги са били приоритет, като туризмът заема важно място сред тях. Благодарение на програмата „Твоят час“ в училището съществуват много извънкласни форми, от които три туристически клуба, които обхващат ученици от различни възрасти. Клуб “Млад турист“ е един от тези клубове, в който участват най-малките ученици от училището от 6 и 8 клас.

„Като истински родолюбци нашите пътешествия започнаха с опознаване на природата около нас. Много красиво и вълнуващо беше изкачването до водопада Скаля във Врачански балкан. Красивите гледки си заслужаваха усилията. Заедно с другите групи си направихме преход до манастира Иван Пусти и водопада Боров камък. Изкачихме се до местността Учителските колонии и Пършевица, покорихме много върхове в нашия красив Балкан“, споделиха от елитната врачанска гимназия и увериха, че незабравимо за всички тях ще остане зимното изкачване до хижа Трастеная, близо до Лакатник и гостоприемството на домакините.

„Посетихме водопада Скакля, но този път до Близо до Бов. Изкачването беше красиво и вълнуващо. Със сръчните ръце на малките туристи беше изработено табло със снимки, запечатали нашите незабражими моменти заедно. Научихме се да опъваме палатки, да правим бивак и да се справяме с трудности. Накрая се проведе приятелско състезание между клубовете, за да проверим кой какво е научил.Туризмът дава възможности за екипно участие в приключения, преодоляване на трудности, постигане на цели, доброволчество, екологична култура. Възпитава в колективен дух и емпатия. Казахме си довиждане и си пожелахме до нови приключения догодина“, разказаха още младите туристи.