Спорт

Соколите триумфираха в турнира на СО, 29 гола в 3 мача

  21.06.2018 11:10             
Соколите триумфираха в турнира на СО, 29 гола в 3 мача

Соколите триумфираха в тристранния турнир на Средношколското общежитие  във Враца, с който бе сложен края на спортния сезон. Формацията, водена от подвизаващия се в U19 на Ботев /Вр/ Веселин Русинов, постигна 2 категорични победи и заслужи първото място. В първия си мач Соколите сломиха Орлите с 9:5 след 5 попадения на Русинов, 3 на Цветомир Цанков и едно на Цветан Лилов. За съперника два пъти се разписа доскорошният състезател на Ботев /Рогозен/ Теодор Спасов, по веднъж бяха точни навъртелият най-голям километраж в турнира Ивайло Спасов и Цвети Каменов. В актива им влезе и автогол на Цанков след шут на Теодор.

Във втория двубой на Соколите срещу Ястребите имаше донякъде интрига, но отново Русинов направи разликата за 5:2 с хеттрик, 2 попадения добави и Цветомир Цанков. За противника се разписаха отлично дебютиралите в турнирите на СО Васил Василев и Владислав Драмлийски.

Ястребите сразиха Орлите с 8:0 и завършиха на 2 място. Комбинациите между техничарите Василев и Драмлийски се оказаха неразгадаеми за съперниците. Васил завърши с 3+3 асистенции, а Влади с 2+3. За гарнитура двамата натресоха и по една греда. Изявяващият се като рефер в областта Веселин Цендов пък заби 3 попадения.

Похвала заслужават всички състезатели за демонстрирания феърплей. Въпреки че се контузи в първия мач, Силвестър Албеев от Орлите стисна зъби и не се отказа до края. И тримата вратари Алекс Милчев, Илиян Тодоров и Преслав Маринов се представиха много добре, но отличникът сред тях е Алекс, който не само направи 21 спасявания, но и често действаше като либеро в стил „Мануел Нойер”.

Голмайстор на турнира е Веселин Русинов с 8 попадения.

Организаторите изразяват специална благодарност към домакина на Ботев /Вр/ Тинко Лазаров, който осигури маркова топка и екипи за футболистите от СО.

За Соколите играха: Илиян Тодоров, Веселин Русинов, Цветомир Цанков, Любослав Беличовски и Цветан Лилов.

За Ястребите ритаха: Алекс Милчев, Васил Василев, Владислав Драмлийски, Веселин Цендов и Павлин Ангелов.

За Орлите се подвизаваха: Преслав Маринов, братята Теодор и Ивайло Спасови, Силвестър Албеев и Цвети Каменов.