България

Петима пострадали в тежка катастрофа (ВИДЕО)

  21.06.2018 09:14             
Петима пострадали в тежка катастрофа  (ВИДЕО)

Тежка катастрофа блокира тази вечер за кратко кръстовището на булевардите "България" и "Тодор Каблешков" в столицата. Инцидентът е станал минути преди 21.00 ч., съобщи NOVA. Произшествието е между лек автомобил "Опел Корса" и такси.
 
Петима души са пострадали в катастрофата, потвърди комисар Тенчо Тенев - началник на „Пътна полиция“ към СДВР. На място са пристигнали три линейки. Пристигнали и екипи на полицията и пожарната.
   
Комисар Тенев обясни, че таксито е пътувало по бул. „България“ в посока Околовръстен път, а другият автомобил - „Опел Корса“, е пътувал от Околовръстния път по бул. „България“ и е искал да завие наляво по бул. „Тодор Каблешков“. Той е преминал на разрешен сигнал на светофара, но таксито е преминало на червено и е ударило странично „Опел“-а“, разясни още той и допълни, че шофьорът на таксито е тестван е за алкохол и резултатът бил отрицателен.

От удара са пострадали тежко пътникът и шофьорът от „Опел“-а. Ранени са двама алжирци, които пътували в таксито. Всички са откарани за прегледив болнични заведения.

 

   
22-годишен мъж е тежко пострадал при катастрофата, потвърди говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) Катя Сунгарска.  „В 20.52 ч. е подаден до нас сигналът. Линейката веднага тръгва и на 6-ата минута е на мястото. Отишъл е и втори екип на „Спешна помощ“. Пострадал е 22-годишен мъж с черепно-мозъчна травма и множество тежки наранявания и разкъсвания. Закаран е във Военномедицинска академия“, уточни тя.

Друго момче - на 20 години, е с нараняване на главата и съмнение за комоцио и е транспортиран в „Пирогов“. Повикана е била и трета линейка за още двама души, които са с по-леки наранявания. Шофьорът на таксито е с охлузни рани, леко пострадал и не се е налагало транспортирането му в болнично заведение.
   
Предстои да бъдат иззети камерите в района, за да се установи кой е виновен за тежкото пътно произшествие.

darik