Събития

Роси Антов: След делото „Миджур“ - „Мразя тази държава!“

  20.06.2018 15:47             
Роси Антов: След делото  „Миджур“ - „Мразя тази  държава!“

Видинският окръжен съд оневини във вторник четиримата обвиняеми за взрива в завод „Миджур“, който на 1 отомври 2014 г. уби 15 души и рани още двама души при инцидент в цех за утилизация на мини. Решението на магистратите предизвика бурни реакции в социалните мрежи. Публикуваме без редакторска намеса коментар на Роси Антов, постван в социалните мрежи.

„Мразя тази държава! Мразя тази държава! Мразя тази държава! МРАЗЯ! МРАЗЯ! МРАЗЯ!...
Видинският съд оправда подсъдимите.15 УБИТИ преди три години в Горни Лом и няма виновен. 15 УБИТИ. 15 УБИТИ. 15 УБИТИ. 15 ...И са прави правораздаващите. Не е виновен собственикът. Аз го оправдавам. Не са виновни длъжностните лица, контролиращи производството. Аз ги оправдавам. Не е виновен съдът, който ги оправда. Аз го оправдавам. Не е виновна прокуратурата. Аз я оправдавам. Не е виновно НС, гласувало съдебните закони за да могат ВИНОВНИТЕ са са НЕВИННИ. Ще ви кажа кои са виновни. Виновни са петнадесетте загинали. Сред тях мой братовчед на 28 години. Най-добрият човек, който познавам. ВИНОВЕН. И близка приятелка на 52. Най-усмихнатия човек, който познавам. ВИНОВНА. И останалите 13. ВИНОВНИ. И всички работещи там, които оцеляха. ВИНОВНИ.Защото искаха да работят, за да живеят. ВИНОВНИ. 
Тук виновни са винаги жертвите. Няма виновен за КТБ. Няма виновен за мегагражбите. Няма виновен за Пирин. За Болата. За застроените плажове. За пенсията, обричаща на глад. За болните и сакатите, останали без лечение и нормални за битието им неща... 
Впрочем има. Виновен съм АЗ. Виновен си и ТИ, който четеш това. Виновни са и тези, които не го прочетат. ВИНОВНИ сме всички ние. Ние, които търпим тая пасмина да е НЕВИННА. 
Мамка им! На НЕВИННИТЕ. Мамка ни и на нас! ВИНОВНИТЕ. Които сме още живи. И проклинам и НЕВИННИТЕ, и нас ВИНОВНИТЕ. Които още търпим. И мълчим. Докато убиват. Нас. И децата ни. Майсторски. Умеят го! Шапка им свалям. Мамка им! Мамка им! Мамка им!...
Това е МИХАИЛ. На 26 години... Завинаги.
ДА БЪДЕМ ПРОКЛЕТИ! ТРИЖДИ ПРОКЛЕТИ!“