Събития

Дават пари на градини и спортен клуб в Козлодуй

  19.06.2018 15:38             
Дават пари на градини и спортен клуб в Козлодуй

Две детски градини и спортен клуб получават по 3 000 лева за проекти. Забавачките „Звънче” от Козлодуй и „Здравец” в Хърлец, както и клубът по кикбокс „Златните момчета” получават финансиране за проектни дейности, финансирани от Сдружение „Първи юни” в Бяла Слатина. Общата стойност на трите проекта е 6 730 лева. Преди дни бяха подписани договорите по програмата за малки проекти, администрирана от сдружение „Първи юни” и изпълнявана с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”.
Децата и учителите в ДГ „Звънче” ще работят по проект „Щастливи заедно” за изграждане на зала за игри на стойност 1 953 лв. В ДГ „Здравец”, с. Хърлец ще се оборудва физкултурен салон за 2 395 лв. по проекта „Здрави и силни – със спорт и игри”. Проектното предложение на спортния клуб по кикбокс е за 2 382 лв., като средствата са за развитие на този спорт и провеждане на турнир по кикбокс през ноември 2018 г.

Припомняме, че Община Козлодуй за първа година партнира със сдружение „Първи юни”. В началото на годината беше организирано представяне на организацията и бяха разяснени възможностите за проектно финансиране. Тогава на срещата присъстваха директори и учители от детски градини и училища, представители на ЖенСъвет при „АЕЦ Козлодуй” ЕАД, Дамски клуб „Бъдеще за Мизия” и Алианс на българските акушерки.