Събития

Хисарският поп пее на събора в Липница

  19.06.2018 15:16             
Хисарският поп пее на събора в Липница

Легендата на поп фолка и един от пионерите на най-слушания музикален жанр у нас Хисарският поп ще весели жителите и гостите на Липница по време на традиционния събор на селото. Това каза за „Конкурент“ кметът на населеното място Румен Шопов.

Празникът на голямото населено място е в събота, на 23 юни, а стартът му ще бъде даден официално в 20.30 ч. Певческата група към Клуба на пенсионера ще подгрее публиката, а градусът на настроението ще се покачи с изпълненията на Димитър Андонов, по-известен като Хисарския поп. Той ще се качи на сцената в 20.40 ч. и ще пее хит след хит до полунощ. Кулминацията ще бъде празнична заря, която ще озари небето над Липница точно в 22.30 ч. Очаква се купонът да продължи до тъмни доби, а сред официалните гости трябва да бъдат народните представители Николай Иванов и Иван Генов, както и цялото ръководство на общинската администрация в Мизия.

Веселието ще се състои на площада пред читалището в селото. „Искено ще се радваме да бъдете сред нас. Заповядайте на празника, очакват ви много настроение и приятни емоции“, призоваха организаторите на проявата - Кметство Липница и НЧ „Отец Паисий -1927“.