Спорт

Монтана взе Мисиджан, почна подготовка с 28 футболисти, 90% са "стари" /Снимки/

  18.06.2018 19:22             
Монтана взе Мисиджан, почна подготовка с 28 футболисти, 90% са \

Монтана взе брата на Върджил Мисиджан. 21-годишният Бижон ще мине пробен период на стадион „Огоста”. За последно полузащитникът, който може да играе и като крило, е ритал в трета дивизия на Холандия.

По традиция първата дума в съблекалнята имаше кметът Златко Живков.

"Монтана е с най-обиграния и най-опитния състав. За първи път от 15 г. запазихме 90% от футболистите от миналия сезон и то благодарение упорството на президента Румен Панайотов. Монтана няма притеснение от съперниците и ще бъде водещ фактор в първенството", убеден е Живков.

Отборът стартира лятната си подготовка с 28 играчи. Новите имена са на защитниците Румен Трифонов от Спартак /Плевен/ и Галин Ташев от Левски, халфа Димитър Илиев от Хебър /Пазарджик/ и нападателя Димитър Георгиев от Дунав /Русе/. Пробен период ще преминат полузащитниците Димитър Юруков от Марица /Пловдив/ и Ивайло Стоянов от Струмска слава, както и бранителите Васил Попов от Радомир и Симеон Лопицки от Русия.

Старши треньорът Ферарио Спасов викна и няколко юноши от школата – нападателя Пиер Пиеров, халфовете Стефан Каменов и Любомир Веселов, и вратаря Юлиян Весков.

"Доволен съм, че разполагам с обигран отбор. Надявам се и новите момчета да внесат живот в играта. Когато показваш мускули в неподходящо време, може да ти изиграе лоша шега. Изключително важно е да направим добра подготовка и да се представим на ниво в първенството, това са нашите цели на този етап", заяви Феро. Светлан Кондев ще е единственият му помощник. Ивелин Петков напусна Монтана.

До края на седмицата футболистите ще се готвят у дома. От 25 юни до 6 юли тимът ще е на лагер в Правец. Там ще изиграе 3 контролни срещи - на 26 юни с Черноморец /Балчик/, три дни по-късно със Септември /София/, а на 5 юли с ЦСКА 1948 на базата на националите в Бояна. За 11 юли се търси съперник. На 14-и и 17 юли в Правец монтанци ще спорят с Миньор /Перник/ и Литекс /Ловеч/. Обмисля се и втори лагер. На 20 юли ще е официалното представяне на отбора с новака в професионалния футбол Кариана /Ерден/. Мачът може да се играе и на осветление на стадион "Огоста".