Крими

Хванаха стопанин за гушата и отмъкнаха кучето му

  18.06.2018 12:09             
Хванаха стопанин за гушата и отмъкнаха кучето му

Трима нахлуха в дома на ломчанин и откраднаха кучето му. По данни на областната дирекция на МВР – Монтана, в неделя, около 19.25 ч. в ломското районно управление е получен сигнал от 54-годишен местен жител, според когото същия ден около 19.15 часа в дома му са дошли 48-годишният Е.А. от Лом, криминално проявен и осъждан, живеещата с него на семейни начала В.И. /28 г./ от Перник и 48-годишният К.К. от София. След като Е.А. употребил сила, изразяваща се в хващане с ръце за шията и заплахи, жената отнела от дома куче порода "белгийска овчарка" на около 1.5 години и тримата се отправили в неизвестна посока.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на група за охрана на обществения ред при Районно управление – Лом, около 22 часа Е.А. и В.И. са установени в дома им в Лом и са доведени в полицейското управление. Кучето не е установено, укрито е от двамата и те отказали да посочат къде се намира.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 198 от НК. Е.А. е задържан за срок от 24 часа и работа по случая продължава ломското районно управление.