Свят

Странните хобита на 10 от най-големите предприемачи

  18.06.2018 09:49             
Странните хобита на 10 от най-големите предприемачи

Успешните предприемачи разполагат с достатъчно средства, за да си позволят да харчат спокойно за нещата, които харесват. Много от тях, например, обичат състезанията с яхти (като Ричард Брансън и Тед Търнър, основателя на CNN) или си купуват спортни отбори (като Пол Алън, съоснователя на Microsoft, и Стивън Балмър, главен изпълнителен директор на Microsoft).

Сред предприемачите обаче има и такива, чиито хобита изглеждат, меко казано, странни:

1. Илон Мъск

Основателят на Tesla Motors колекционира всичко, свързано с Джеймс Бонд. Той притежава спортната кола Lotus Esprit от филма за Агент 007 от 1977 г. – "Шпионинът, който ме обичаше", за която твърди, че се превръща в подводница, както във филма.

2. Уорън Бъфет

Американският инвеститор свири на укулеле – четириструнна хавайска китара. Няколко от неговите инструменти са се превърнали в колекционерска ценност. Една укулеле с автограф от Бъфет беше продадена за над 11 000 долара.

3. Бил Гейтс

Не си мислете, че основателят на Microsoft си пада по електронните джаджи. Напротив, той обича да колекционира редки книги. Веднъж платил 30,8 млн. долара за ръкописа на
"Лестерския кодекс" – трактат с есета на Леонардо да Винчи. Това е най-скъпата книга в света.

4. Томас Едисън

Известният изобретател бил последовател на модните диети (както ги наричала съпругата му). В един момент единствената течност, която Едисън консумирал, билa половин литър мляко, което пиел на интервал от три часа.

5. Хенри Форд

Автомобилният магнат колекционирал и възстановявал исторически сгради с надеждата да превърне градовете Съдбъри и Грийнфийлд Вилидж в туристическа атракция.

6. Уолт Дисни

Никой, който е посещавал Дисниленд, няма да се изненада от факта, че Уолт Дисни си падал по влакчетата. Той имал голям макет на железница в офиса си, както и в задния двор на къщата си.

7. Боб Парсънс

Основателят на американската хостинг компания Godaddy oбича лова на слонове. През 2011 г. видео, което показва как убива слон, излезе на бял свят и предизвика бурна вълна от критика. 

8. Никола Тесла

Изобретателят на радиото и променливия ток обичал гълъбите. Хранел диви гълъби от прозореца на своята спалня, а когато се залежал на легло и не можел да става, наел човек да ги храни вместо него.

9. Томас Дж. Уотсън

Основателят на IBM бил голям поддръжник на бой скаутите. Той обичал да облича своята специално ушита скаутска униформа и да седи край лагерния огън, говорейки си с момчетата и техните учители.

10. Марк Зъкърбърг

Създателят на Facebook обича да убива храната, която яде. Това включва омари, пилета, прасета и със сигурност поне една коза. Това Зъкърбърг заяви преди време лично чрез страницата си във Facebook.

автор: Джорфи Джеймс, inc.com
превод: Gnezdoto