България

Бивш затворник уби жена си пред детето

  18.06.2018 09:09             
Бивш затворник уби жена си пред детето

Семеен скандал завърши с брутално убийство в Айтос, след като озверял бивш затворник преби до смърт майката на детето си. Свидетел на жестоката екзекуция станало невръстното 3-годишното момченце, което пищяло от ужас в ъгъла, докато гледало как баща му пребива майка му.

Кървавата драма се разиграла около 20 часа вечерта в малка кооперация на ул. "Хаджи Димитър", където живеели 27-годишния Теньо Енчев и 19-годишната му половинка Ивета Тинева. И двамата са от София и в малкото градче почти не ги познават. Пристигнали в Айтос преди две години и се настанили в бащината къща на Теньо, която останала празна след като баща му се споминал. Скандалите в дома на младите родители били ежедневие, разказаха комшиите им, които ставали свидетели на грозни кавги и побоища.

Теньо е бивш затворник с присъди за кражби зад гърба си. Той бил много агресивен и често посягал към чашката, а когато се напиел започвал да бие Ивета. Съседи от кооперацията няколко пъти викали полиция, изплашени че жената няма да издържи поредния жесток побой. Когато ченгетата пристигали обаче, Ивета казвала, че няма никакви проблеми и отказвала да подаде жалба. Последните няколко дни преминали в необичайно затишие, но в злополучната събота, избухнал поредният скандал, който се оказал фатален. Комшиите видели двамата да излизат в около 17 часа с детето на разходка. Върнали се два часа по-късно, а минути след това започнали виковете. "Скандалът се чуваше надалече. Ивета пищеше, детето също, беше ужасно! После изведнъж всичко утихна. След половин час дойде бабата на Теньо - Димитринка, която живее в село Лясковo. Сигурно Теньо я е повикал, тя се качи при нас на втория етаж и каза че Ивета е много зле. Обадихме се на тел 112 и полицията дойде", разказа Стоянка Стоилова, която живее над апартамента, в който е станало убийството. Униформените заварили дома окървавен, а младата жена лежала в безсъзнание на земята, в локва кръв и обезобразено лице. Тя била все още жива и дишала, но вследствие на жестокия побой изпаднала в кома. Ивета е била откарана незабавно с линейка в бургаската болница и приета в отделението по реанимация, но въпреки усилията на лекарите, издъхнала няколко часа по-късно. 

Теньо е арестуван още същата нощ, но до момента той упорито отрича да е пребивал майката на детето си. Разследващите обаче имат достатъчно доказателства. По случая вече са разпитани свидетели, образувано е и досъдебно производство. 

Убиецът е злоупотребявал и с дрога, предимно кокаин. Твърде вероятно е в деня на убийството отново да е бил дрогиран. Назначени са експертизи, които да установят дали е употребил наркотици. 

Теньо работел като строител и общ работник, но често оставал без работа. Ивета пък си седяла вкъщи и гледала детето. Преди година, след пореден скандал и побой тя си събрала багажа и заминала за София. Но после склонила на молбите на любимия си и пак се върнала. "Ивета беше много тиха и възпитана, добра и грижовна майка, но мъжа й злоупотребяваше с алкохола системно и беше много агресивен. Избухваше за няма нищо", разказаха съседите.