Спорт

Фантастико пак изригна, световното в Шанхай не е мираж

  17.06.2018 21:51             
Фантастико пак изригна, световното в Шанхай не е мираж

Фантастико се завърна с гръм и трясък на голямата сцена след кратка пауза. Момчетата на Вальо Лилов взеха трофея на турнира в Плевен и се класираха за финалите на 8 юли в София във формат „4+1”. Първенецът измежду 16-те финалисти ще пътува за Шанхай /Китай/ за световно първенство.

Осем формации, разделени в две групи, спориха за двете финални квоти от турнира, организиран перфектно от БАМФ Плевен. Фантастичните завършиха на първо място в потока си със 7 т. след 2 победи и едно равенство. На полуфинала бе елиминиран Ривър Плейт след дузпи, а на финала врачани за втори път биха BG-DG, след като направиха това и в предварителната група.

Организаторите връчиха и 3 индивидуални награди. За най-добър вратар заслужено бе определен Николай Иванов от Фантастико, недопуснал гол в турнира. Освен статуетката, той получи като бонус и целувка от връчващата наградите атрактивна дама. Универсалният футболист, който наскоро взе и приз за най-добър защитник на АФЛ Ботевград, доказа, че кръвта вода не става. Претърпелият операция само преди 20 дни Ники е син на популярния вратар от близкото минало на Ботев /Вр/ Венци Иванов.

До триумфа стигнаха Вальо Лилов, Цветан Атанасов, Мирослав Божинов, Симеон Гачовски, Георги Влайчовски, Пламен Георгиев и Николай Иванов.