Събития

Стига сме се оплаквали КОМЕНТАР

  17.06.2018 14:18             
Стига сме се оплаквали КОМЕНТАР

Два различни по своята същност празника – Фестивалът на военните духови оркестри и Националният събор „Леденика“, препълниха хотелите във Враца в края на иначе „мъртвия“ откъм клиентела месец юни. Излиза, че когато има желание, може да се изкарват добри пари от туристи и през лятото! От друга страна обаче е факт, че градът няма достатъчно капацитет, за да поеме непрекъснато подобен интерес. А в същото време тръбим, че ще развиваме туризма и че ще искаме все повече гости да идват в хубавия ни град. Да, ама те къде да нощуват?

Защото в глобалния свят, в който живеем, хората знаят какво е удобство и са склонни да си плащат дори и за 4, и за 5-звездни хотели. Само дето ние нямаме от последната категория. Да не говорим, че и наличните са недостатъчни, щом като не могат да поемат потока от желаещи да си оставят парите в града под Околчица. А това е ясен знак към местния бизнес в какво трябва да инвестира. От 20 години все слушаме как туристите не искали да идват във Враца, а сред причините има един куп оправдания – от „Химко“ /който отдавна вече не работи/, през липсата на забавления и атракции, та до липсата на вода в Балкана.

Ето – ясно е, че Враца става все по-привлекателно място за живеене. Но с мрънкане няма да привлечем гости. Става с работа. С много работа!

 

Георги Александров, главен редактор на "Конкурент"