Спорт

Блока Хуниорс с Анжелов спря Вихър /Николово/ преди финала в Албена

  17.06.2018 13:20             
Блока Хуниорс с Анжелов спря Вихър /Николово/ преди финала в Албена

Вихър /Николово/ отчете с 3-о място аматьорския футбол в Северозапада на турнира „Албена Къп 2018”, с награден фонд 15 000 лв. В надпреварата на малки вратички се включиха 29 формации от страната, сред които беше и Видов Груп /сборен тим от Бойчиновци и Чипровци/.

Момчетата на зам.-кмета на община Монтана инж. Диман Георгиев се измъкнаха от груповата фаза с 2 чисти победи срещу Професорите /Асеновград/ с 5:0 и с 2:0 над Марибор /София/. На 1/8-финалите Вихър срази и ПИМ /Хасково/ с 5:0, а за място в Топ 4 надделя над Динамикс /Стара Загора/. В полуфиналната фаза николовчани отстъпиха с 0:1 от бъдещия шампион Блока Хуниорс /София/, в чийто състав се подвизаваше голаджията от Пъстрина 2012 – Цветелин Анжелов. Той и съотборниците му в столичната команда ще си разделят 3 200 лв. Вицешампионът получи 2 400 лв., а отборите, отпаднали в полуфиналите, прибраха по 1 600 лв.

 „Стана изключително добър турнир. В последния мач допуснахме нелеп гол, което ни лиши от възможността да играем на финала. Благодаря на момчетата и на Красимир Иванов за помощта”, сподели инж. Диман Георгиев. В Албена той разчиташе на: вратаря Цветан Димитров-Цъката, Мартин Симеонов, Емилиян Ивов, Мишо Въглярски, Стилиян Николов, Евелин Петков, Красимир Георгиев, Галин Славчев-Кривия, Иван Петров, Валери Беров, Лъчезар Георгиев и Денислав Езекиев.