Крими

Пак не тръгна делото срещу убиеца на Кунчо Кунчев ОБЗОР

  14.06.2018 16:53             
Пак не тръгна делото срещу убиеца на Кунчо Кунчев ОБЗОР

Фалстарт беляза делото срещу Мариян Димов, убиецът на земеделския производител Кунчо Кунчев. Началото на процеса, насрочен за 14 юни във врачанския окръжен съд, за втори път беше отложено. Този път в съдебната зала не пристигна адвокатът на килъра, който изпуснал влака на път от София към Враца. Отделно от това назначеният служебен защитник, който трябваше да поеме защитата на Димов при евентуален проблем, се оказа болен. Делото беше отложено за 22 август. Информацията потвърди адвокатът на близките на Кунчев – Светла Генова.

Врачанският окръжен съд вече призна веднъж за виновен Мариян Димов и го изпрати зад решетките за 20 години. Това се случи преди година – на 6 юни 2017 г., състав, председедателстван от Иван Маринов издаде присъда за килъра на земеделския производител Кунчо Кунчев. Отделно от това магистратите присъдиха по 100 000 лева кръвнина на близките на убития – или общо 300 000 лева, както и 20 000 лева съдебни разноски и адвокатски хонорари. През ноември м.г. обаче Софийският апелативен съд пусна срещу подписка Димов и върна делото за ново разглеждане заради пропуски при изготвянето на обвинителния акт.

Жестокото убийство на Кунчев, което беше извършено от Мариян Димов на 20 срещу 21 декември 2015 г. потресе обществеността. Тогава наглият килър влязъл да краде пари в къщата на 74-годишния мъж в Добролево, а когато Кунчо го усетил, Мариян го наръгал над 20 пъти с нож, а след това и заклал. Докато тършувал за пари, отмъкнал и пистолета му.

Четете повече утре във в. "Конкурент" - всекидневникът на Северозапада