Спорт

Новакът в елита почна контролите с победа над Славия /Снимки/

  13.06.2018 19:58             
Новакът в елита почна контролите с победа над Славия /Снимки/

Новакът в Първа професионална лига Ботев /Вр/ надви Славия с 4:2 в първата контрола и за двата тима от лятната им подготовка. Спарингът се състоя в националната футболна база в Бояна, а всички голмайстори за новака в елита са бивши футболисти на "белите". С 2 попадения за врачани се отличи новото им попълнение Валери Домовчийски. Първото полувреме завърши при 3:1 в полза на гостите. Валери Домовчийски даде аванс за Ботев в 7-та мин., а Спас Георгиев удвои преднината на тима малко по-късно. Цветелин Чунчуков върна един гол след центриране на Момчил Цветанов в 31-та мин., но отново Домовчийски направи резултата 1:3 преди края на първата част.

След паузата двата състава си размениха по едно попадение. Най-напред Славия намали с гол на Георги Йомов в 61-та мин., който получи контузия след сблъсък с вратаря на Ботев. В 78-та Петър Атанасов оформи крайното 4:2 за тима на Сашо Ангелов, с попадение директно от ъглов удар. Дебют в представителния състав на врачани направи капитанът на U19 Иван Велчев.

Проверката бе изгледана от боса на най-стария столичен тим Венци Стефанов, кмета на Враца Калин Каменов, отговорника за националните отбори Емил Костадинов, наставника на Пирин /Бл/ Милен Радуканов, както и от главния мениджър на Витоша Костадин Ангелов.