Събития

Огнян Ценков се запозна с проблемите на Градец

  13.06.2018 15:44             
Огнян Ценков се запозна с проблемите на Градец

Кметът на Видин Огнян Ценков и зам.-кметът инж. Цветан Асенов участваха в изнесена приемна, инициирана от общински съветници на ПП ГЕРБ, на която присъства кметът на Градец Илия Томов. Една от целите бе общинарите да разговарят с местните хора и да чуят мнения и предложения, касаещи развитието на родното им място. Общинското ръководство се отчете за свършеното през миналата година. Ценков информира, че Община Видин успява да се справи с финансовите трудности, поради което от март т.г. е отпаднала от списъка на общини във финансово затруднение. Задълженията са намалели от 21 000 000 лева на 13 500 000 лева. Той добави, че въведеният стриктен контрол относно събираемостта на местните данъци и такси, е довел до положителни резултати, като за две години със собствени средства са разплатени задължения в размер на 7 500 000 лв. Общината успешно финализира дейности по европейски проекти и осъществява нов проект, полага повече грижи за подобряване на инфраструктурата и околната среда във всички населени места. Кметът акцентира и на разрешаването на социалните проблеми. Той посочи, че в последните две години за село Градец са осигурени средства за изграждане и ремонт на детски площадки и автобусна спирка, за подмяна на дограмата в детската градина, ремонт на кметството и здравната служба и обновяване на улици в населеното място.

Местните хора имаха възможност да поставят въпроси, да изкажат мнения и препоръки. Те бяха свързани със състоянието на главните  улици в Градец, недоволство от високата скорост, с която водачи на автомобили минават през селото и третокласния път от републиканската пътна мрежа за Община Бойница, събирането и извозването на битовете отпадъци и уличното осветление.

Ценков увери, че експертна комисия ще извърши оглед на място и определи приоритетите за решаване, както и че се предвижда видонаблюдение на критичните точки в населените места.