Крими

ОБНОВЕНА Бракониери и инспектори в свиреп екшън край Монтана

  13.06.2018 11:17             
ОБНОВЕНА Бракониери и инспектори в свиреп екшън край Монтана

Свиреп екшън се е разиграл между двама от служителите на ИАРА – Монтана и двама бракониери в нощта срещу сряда. При инцидента е пострадал единият от инспекторите. 37-годишният Ростислав Василев е с охлузвания по лявата ръка и крак. Той бил повлечен от колата на бракониерите. Единият от апашите е успял да се измъкне. Полицията издирва 49- Пламен С. – Видрата. Вторият бракониер Иван Б. – Бърата е разпитан, срещу него е започнало досъдебно производсство, но не е задържан. Конфискуван е автомобилът на закононарушителите, хрилни мрежи и гумена лодка, открити в колата.

Случката е станала около 2 часа след полунощ в сряда. Инспекторите Валери Спасов и Ростислав Василев се опитали да спрат за проверка автомобила на Видрата и Бърата „Субаро Легаси”. Служителите били с „Мазда”-та си на разклона за към Чипровци , малко извън Монтана и изчаквали апашите.

„Наблюдаваме ги от доста време. Това са хора, които бракониерстват от години. Стиковахме акцията си с полицията. При опит да проверим автомобила, Иван даде газ, повлече колегата и удари нашия автомобил”, разказа за „Конкурент” Валери Спасов.

Двамата апаши успели да избягат, но инспекторите се метнали в колата си и ги погнали. „Субаро”-то навлязло в нива и след няколко метра попаднало в отводнителен канал. През това време Василев и Спасов подали сигнал до полицейския патрул. На мястото, до колата, открили само Бърата, Видрата успял да се измъкне.

„В края на юни очаквам новия закон да влезе в сила. Според текстовете в него действията на тези момчета са криминални престъпления и се надявам разследванията да стигат до обвинителни актове и до присъди.”, каза Спасов.