Събития

Ето къде във Враца заплатата е над 1 500 лева

  12.06.2018 16:23             
Ето къде във Враца заплатата е над 1 500 лева

Лекарите онколози във Враца работят в европейски условия, а заплатите на доктори, медицински сестри и немедицински персонал се изплащат редовно и без забавяне. Средната брутна заплата в  Комплексен онкологичен център – Враца сега е 1 520 лева, като през последните 2 години е нараснала с общо 150 лева месечно, показват разчетите на мениджмънта. Д-р Григор Томов е управител на печелившото медицинско заведение, което е единственото с подобен профил в Северозападна България. Заради добрите условия, модерна апаратура и висок професионализъм на кадрите, в града под Околчица все по-често идват пациенти не само от Видин, Монтана и Враца, но и от Плевен и Ловеч, от Благоевград, Перник и Кюстендил, както и от други части на България.

„Общинският съвет във Враца прие отчета на Комплексен онкологичен център за 2017 г., който за втора поредна година е положителен. Преди дни подписахме договор със здравната каса. Параметрите са почти същите като миналата година“, коментира д-р Томов.

Благодарение на купената нова допълнителна апаратура за Лъчелечебния център, той отговаря на всички клинични пътеки по отношение на радиология. „Очакваме да постигнем добри резултати в края на 2018 г., имайки предвид прогнозните данни и обема на дейности, които вършим“, каза още управителят на КОЦ – Враца. Новата апаратура за Лъчелечебния център е купена със собствени средства, но направената инвестиция в рамките на около 1 000 000 лева, дава добри финансови резултати, които възвръщат направената инвестиция.

„Сега е сезонът на отпуските. Ние обаче няма да си почиваме, а предприехме ремонти в три отделения – по гастроентерология, по хирургия и по палиативни грижи. Не им е правен ремонт от 7-8 години. Очакваме дейностите да завършат към края на месец юли“, каза още управителят на КОЦ. През последните месеци пациентите са се увеличили в хирургия, гастроенетерологията и АГ-отделение, защото през март и април имаше проблеми в МБАЛ „Христо Ботев“, а КОЦ – Враца е поел част от спешните случаи като едно от малкото работещи здравни заведения в града.

Четете повече днес в специализираното приложение "Здравето с "Конкурент"