Konkurent
ТДМ

Свят

Тези 4 неща ви пречат да станете милионер

2018-06-14 12:50 282 0

Тези 4 неща ви пречат да станете милионер

Всички се стремим към някакъв финансов успех и това е напълно нормално. Когато човек разполага със значителна сума пари, той спира да се тревожи за множество проблеми, които преди това са пречили на неговото щастие, пише "Мениджър Нюз". Парите и финансовата свобода могат да ви позволят да пътувате, да изпробвате нови неща и да изживеете всичко, за което сте мечтали.

Въпреки това, огромна част от хората, които жадуват подобна финансова свобода, никога не стигат до желаното ниво. В повечето случаи, спечелването на първия милион е най-трудно, защото то изисква от вас да предложите нещо различно от всички останали, които опитват да станат милионери. Намирането на собствен път към успеха може да бъде изключително трудно. Това са 8 препятствия, които трябва да преодолеете, за да спечелите първия си милион и да тръгнете по пътя към финансовата независимост.

1. Бездействате Лесно е да говорите за това как ще започнете да работите по-усърдно и ще стартирате нов проект, но значително по-трудно е да го направите в действителност. Хората може да хвалят вашите идеи и мечти по цял ден, но единственият начин да ги постигнете е като запретнете ръкави и опитате да направите промяна. Големите промени може да ви плашат и да ви изглеждат прекалено трудни за осъществяване, но ако наистина искате да реализирате целите си, трябва да действате.

2. Тревожите се за това какво мислят другите Винаги ще има хора, които няма да ви харесват и да одобряват вашите решение. Всички искаме да се чувстваме обичани и да бъдем полезни за останалите, но това не трябва да бъде на цената на собственото ни щастие. Щом се опитвате да живеете различен живот, ще трябва да се държите по различен начин от останалите. Това може да означава отвреме навреме да отказвате покана на вашите приятели или да се изправите срещу статуквото на работното място. Изключително трудно е да бъдеш различен, когато постоянно мислиш за чуждото мнение и опитваш да се впишеш в общоприетите норми. Животът е твърде кратък, за да не бъдете себе си и да не правите това, което искате. Важно е да не забравяте, че за всеки човек, който не ви харесва, има поне още един, които ви обича и подкрепя.

3. Губите си времето с грешните хора Някои хора казват, че всеки човек е нещо средно между петте души, с които прекарва най-много време. Ако тази средна стойност е близка до средностатистическата за страната, трудно може да очаквате високи постижения от финансов характер. Това не означава да обърнете гръб на приятелите от вашето детство, а да бъдете по-внимателни с времето, което прекарвате с тях и стойността, която може да извлечете от него. Търсете компанията на хора, които ви мотивират да бъдете по-добри. Това не само ще ви направи по-щастливи, но и ще ви тласне към успеха.

4. Не създавате професионални връзки Множество потребители на Quora посочват добрата мрежа от професионални контакти като основен елемент на успеха, споделян от повечето милионери. "Няма да постигнете нещо важно в живота, ако прекарвате времето си с мързеливи хора, които не се интересуват от разумното управление на своите финанси.“, предупреждава Брус Крос. Той акцентира над стойността на създаването и развиването на контакти в рамките на вашата индустрия и търсенето на ментори, които да ви насочат към правилните инвестиции.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Папа Франциск се надява новият пакт на ООН да насърчи съчувствието към мигрантите
2018-12-17 14:20
50 0
  Папа Франциск изрази надежда, че новият глобален пакт на ООН за миграцията ще насърчи солидарността с мигрантите, предаде Асошиейтед прес. Пред вярващите, събрали се…

Българка осъдена на 18 г. в Тоскана за тормоз над съпруг
2018-12-17 12:50
115 0
 

Смята се, че получил инфаркт и починал заради непрестанно малтретиране

Съдът в тосканския град Пистоя осъди 51-годишната българка Богдана Веселинова Маринова на 18 г. затвор за…

Медиумът Жоао, издирван за сексуални посегателства върху над 300 жени, се предаде
2018-12-17 11:20
85 0
Бразилската полиция в централния щат Гояс съобщи снощи, че лечителят, обвинен в сексуални посегателства над повече от 300 жени, се е предал на властите, предаде…

Бомба избухна до сградата на телевизия
2018-12-17 09:50
99 0
Взривно устройство избухна през изминалата нощ близо до сградата на телевизия Скай в гръцката столица. Има счупени прозорци от първия до последния етаж на шестетажната…

актуален брой на вестник Конкурент