Здраве

Народни илачи, които ще ви отърват от проблемите с ноктите

  06.06.2018 14:19             
Народни илачи, които ще ви отърват от проблемите с ноктите

Портокалът е цитрусов плод, който има високо съдържание на фолиева киселина, необходима за биосинтеза на протеин и изграждането на хемоглобин. Ето защо е наистина чудесно средство за укрепване и заздравяване на ноктите.

Ако искате да се насладите на ефекта му, просто нанесете прясно изцеден сок от портокал върху ноктите с помощта на памуче. Масажирайте засегнатата зона в продължение на 5-10 минути. Повтаряйте процедурата 2-3 пъти дневно до постигане на желаните резултати.

Лимон за враснали нокти

А ако страдате от проблеми с враснали нокти, смело разчитайте на лимона, защото той притежава мощни антипатогенни свойства, които помагат много за облекчаване на болката и дискомфорта, причинени от него.

Нужно е само да измиете 1 лимон, да го нарежете на филийки и да ги поставете в леген с топла вода. Накиснете краката си в съда за няколко минути и гледайте да повтаряте процедурата 1 или 2 пъти дневно.

Допълнителен съвет: Алтернативно може да използвате резенче лимон директно върху засегнатото място. Закрепете го с помощта на марля и го оставете да престои за една нощ.

zdrave.to