Здраве

Ако не плачете, с тялото ви може да се случи нещо ужасно

  05.06.2018 08:10             
Ако не плачете, с тялото ви може да се случи нещо ужасно

Ако не плачете, тялото ще го направи вместо вас. Ако опитвате да таите всичко в себе си, да задържите всичките си борби и да не ги оставите да излязат от вас самите, накрая ще избухнете, пише zdraveikrasota.

Не сме създадени, за да се запълваме с чувства и да изпитваме емоции, без да ги изразяваме.

Страхът от това как всеки ще реагира, какво ще кажат за вас другите или дали ще ви отхвърлят, ще ви накара да таите нещата в себе си, които рано или късно ще прелеят.

Ако не плачете, ще започнете да страдате

Ако не плачете ще изпитате още повече тъга, отчаяние, депресия и тревога.

Имате много възможности нещата да не стигнат до там. Поддържането на всичко това не е пътят, който искате да изберете.

Ето един пример. Представете си, че вашият партньор често поставя краката си на масата. Никога не сте му казвали нищо, защото най-напред вярвахте, че това всъщност не ви притеснява.

Периодът на медения месец ни прави доста глуповати. Какво ще стане, когато тази фаза приключи? Реалността идва с пълна сила, а това, което се преструвахте, че не ви притеснява преди, сега наистина ви дразни.

Вероятно ще започнете да обвинявате другия. Може да кажете небрежно: „Знаеш, че не ми харесва това“ или да му покажеш с изражението си, че не сте доволни.

Но това няма да ви помогне по никакъв начин. Ще се примирявате с него отново и отново. Ще продължавате да правите тези гримаси на неодобрение, докато един ден не избухнете за нещо съвсем маловажно.

Голямата грешка е да се преструвате, че нещо не ви притеснява, когато в действителност не така, и не го казвате навреме. Може би се надявате, че няма да се случи отново.

Въпреки това, правите една от най-лошите грешки: влизате в света на очакванията.

Тялото ви казва, когато нещо не е наред

Ако задържате всичките си чувства, това се превръща в начин на живот, тялото ви ще започне да ви изпраща предупредителни знаци.

Чести главоболия, тревожност, разстроен стомах, екземи или друг проблем може да бъде вик за помощ, идваща от нещо вътре, което ви казва, че нещо не е наред.

Не трябва да го пренебрегвате.

Може би не знаете какво се случва, защото идва от минала случка, която дори не си спомняте много добре.

Но ако това ограничава живота ви, ако изпитвате тревожност или често не се чувствате добре и щастливи, слушайте тялото си.

Това е мъдро. Използвайте го, за да разберете основата на проблема. Вашето тяло не реагира по този начин без причина.

Вашето тяло и ум са свързани. Ако пренебрегвате проблема, няма да решите проблема и тялото ви ще го покаже.

Това отива дори още по-далеч. Ако не се потопите в най-дълбоките части и не се изправите пред това, което ви причинява толкова много вреди, разстроеният стомах може да се превърне в екзема, екземата в проблем с кръвообращението, а то в дерматит.

Като пренебрегвате предупрежденията на тялото си, то ще продължи да се опитва да ви показва, че нещо не е наред, докато не сложите край на всичко, което ви прави толкова нещастни.

Вярвания, травми и преживявания

Проблемите често идват от убеждения, травми и преживявания, които не сте избрали да вкарвате в ума си или да изпитате.

Въпреки това те всъщност могат да бъдат възможности да отворите очите си, да се поучите и да ги оставите да си заминат.

Този страх да кажете „не“ може да дойде от убеждението или травмиращото преживяване, което сте преминали като сте били малки.

Този огромен страх да казвате какво чувствате може да се дължи на негативен опит, който предизвика ниско самочувствие или липсата на такова.

Не се поддавайте на всичко това. Няма причина да се отпускате.

Всяка травма и опит е шанс да се превърнете в това, когото наистина искате да бъдете.

Така че запомнете това: ако не плачете, вашето тяло ще го направи. Започнете да се оставяте на плача, когато имате нужда. Освободете тялото си от физическите прояви на болка.

Zdrave.to