Спорт

ДФК Видин вече си има дом, започва инвестиции в обекта

  02.06.2018 07:55             
ДФК Видин вече си има дом, започва инвестиции в обекта

Навръх деня на детето Община Видин зарадва над 100 малчугани, трениращи в ДФК Видин. Вчера местната управа и клубът подписаха договор, с който на футболната организация се предоставя теренът за „Футбол 9” на ул. „Казармена” до крепостта Баба Вида.

„Съгласно записаните условията, по решение на общинския съвет, ще ползваме игрището безвъзмездно през следващите 5 г. Чакаме този момент от 6 г., но най-после си имаме дом, където децата да спортуват. Това ни дава спокойствие в работата. Подписаният договор е показателен, че най-после мислим в една посока с общинската власт”, каза за „Конкурент” шефът на ДФК Видин Петър Митев. Той допълни, че още днес с колегите му започват работа по обекта.

„Купили сме доста неща, чието монтиране предстои. Ще направим нужните инвестиции, за да приведем терена в желаното от нас състояние. На него не само ще тренират децата, но ще играят и официални мачове. Там ще изнесем на открито и турнирите за възпитаници на детските градини, които до момента се провеждаха в зала”, каза още Петър Митев.