Konkurent
ТДМ

Здраве

Правите коремче от дефицит на този витамин, ето как да си го набавите!

2018-06-07 06:00 3241 0

Правите коремче от дефицит на този витамин, ето как да си го набавите!

Ново проучване на холандски експерти установи липсата на кой витамин в тялото е свързан с натрупването на коремна мазнина. 

Екип от учени от "VU University Medical Center" в Амстердам и "Leiden University Medical Center" e провел изследване с над 6600 човека на възраст между 46 и 65-годишна възраст.

Данните от анализите сочат, че хората с по-високи нива на мазнини в коремната област имат ниски нива на този витамин в тялото.

Вероятно хората с наднормено тегло са склонни да развиват дефицит на витамин D.

Ръководителката на изследването д-р Рахида Рафик препоръчва на хората с проблемно тегло да се изследват за недостиг на витамина. 

Един от най-големите източници на витамин D е слънчевата светлина. Можете да си набавите този витамин от храни като говежд черен дроб, риба тон, сирене, жълтъци, гъби, сьомга, скумрия.

Организмът се нуждае от него, за да абсорбира калций, а дефицитът може да доведе до костни проблеми.

Последните изследвания сочат, че той играе важна роля в развитието на инфекции на дихателните пътища, автоимунни и сърдечни заболявания.

Zdrave.to

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
7 съвета, които ще запазят храната ви свежа всеки ден
2018-11-14 04:00
167 0
Понякога нямаме възможност да пазаруваме всеки ден максимално свежи продукти. За щастие обаче съществуват различни трикове, благодарение на които ще поддържате храната в добро състояние…

С какво да заместим кафето? Седем ефективни предложения
2018-11-13 04:00
351 0
Кой не обича кафе? Това все пак е една от най-консумираните напитки в света. Всеки ден се консумират приблизително един милиард чаши. Същевременно обаче учените…

7 метода за пречистване на черния дроб от токсини
2018-11-12 04:00
566 0
Натоварванията на средата могат да напълнят тялото ни с токсини Понякога не си даваме сметка до каква степен организмът ни е замърсен от токсини и…

Как да намалим холестерола – без лекарства и хапчета
2018-11-11 04:00
519 0
Високият холестерол може да засегне всеки и е сериозно състояние, което увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания. Има фактори, които са сериозна предпоставка – като гени, възраст,…

актуален брой на вестник Конкурент