Крими

Горските иззеха бракониерски дърва

  23.05.2018 11:40             
Горските иззеха бракониерски дърва

Продължават проверките и специализираните операции на територията на Видинска област за противодействие на престъпления, свързани с незаконната сеч и превоз на дървесина.

В село Срацимир вчера униформени спрели товарен автомобил „Форд Транзит”, шофиран от румънски гражданин. Последвалата проверка установила, че превозното средство транспортира 6 кубика дърва с контролна горска марка. Придружаващият превозен билет бил издаден въз основа на друг такъв от 11 май, с който на 18 май вече били експедирани дърва за огрев за Румъния. За случая незабавно било уведомено Държавно горско стопанство – Видин. Пристигналите на мястото горски служители съставили констативен протокол и иззели автомобила и дървесината. В  РУ-Кула е заведена преписка.

Видински полицаи, съвместно с горски служители, извършили проверки на два частни адреса в село Буковец. В единия имот били открити 2 кубика дърва без контролна горска марка и документи. Три кубика дъб, също без контролна горска марка и документи, проверяващите установили на друг адрес в селото. По случаите в районното управление са заведени две преписки, а горските служители съставили два акта по Закона за горите.