Събития

Борисов нареди да се преведат заплати на служителите от болниците във Враца и Ловеч

  23.05.2018 11:03             
Борисов нареди да се преведат заплати на служителите от болниците във Враца и Ловеч

Министър-председателят Бойко Борисов нареди да се преведат пари за заплати на служителите от болниците в Ловеч и Враца - МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" и МБАЛ "Христо Ботев". Преди началото на днешното правителствено заседание премиерът се обърна към здравния министър да се правят реформи, но бе категоричен, че те не бива да са за сметка на служителите в болниците или на пациентите, предава БТА.

Той посочи, че разбира финансовите проблеми в тези здравни заведения, но не може да допусне служителите да бъдат лишени от добросъвестно изработените си заплати. Борисов се обърна към кметовете на Ловеч и Враца да предадат на хората, че болниците ще работят и заплатите ще се получават навреме.

По думите му работата на държавата е да "хваща тези, които източват парите, предназначени за здравеопазване и да не допуска в двора на държавната болница да има частна болница, която да печели за сметка на държавната болница".

Като пример за източване на пари, предназначени за здравеопазване, Борисов даде болницата в Пловдив, където чрез фиктивни плащания за лекарства милиони левове са били източени. Премиерът е категоричен, че държавата ще спре източването на парите за здравеопазване и ще се справи с този проблем.

24часа