Спорт

Исторически мач на "Ивайло" за Кариана, сефтоса автобуса, Ставров свири финала

  22.05.2018 17:31             
Исторически мач на \

На Кариана предстои исторически мач за купата на Аматьорската футболна лига. Тимът от Ерден се изправя на финала срещу Арда /Кърджали/. Двубоят е утре от 18 ч. на стадион „Ивайло” във Велико Търново. Карианци подходиха професионално за срещата и от днес са на лагер в Дряново. Наставникът Атанас Джамбазки взе 20 играчи, без контузения защитник Милен Младенов.

За първи път Кариана пътува с чисто новия си брандиран автобус „Maraton”, специално закупен от собственика на клуба Милан Йосифов.

„Надявам се да стане добър мач и по-подготвеният тим да спечели”, лаконичен бе Джамбазки. На полуфинала в здрав мач карианци отстраниха с 1:0 ЦСКА 1948.

„Отборът на Арда има добър треньор и разполага с добри футболисти. Надявам се ние да излезем победители. Този финал сме си го заслужили. Изпълнихме основната цел и влязохме във Втора професионална лига. Това стана благодарение на всички момчета и на ръководството на клуба в лицето на президента Милан Йосифов”, каза още наставникът на Кариана.

Тази година тимът от Ерден вече има една купа. По време на зимната си подготовка момчетата на Джамбазки спечелиха възродения турнир „Петричка пролет”, а на 3 юни ще вдигнат купата за шампион на Северозападната трета лига.

„Момчетата осъзнават важността на финала с Арда и подхождат професионално. Дано имаме и късмет”, си пожела Атанас Джамбазки.

Един 52-местен автобус с фенове на Кариана ще подкрепи отбора на стадион „Ивайло”. Още толкова от привържениците на тима останаха извън списъка на желаещите да гледат срещата във Велико Търново.

Главен съдия на срещата ще е Станислав Ставров с помощници Мирослав Желев и Христо Георгиев.