Събития

Над 8 милиона за ремонт на училища в Монтана

  22.05.2018 15:42             
Над 8 милиона за ремонт на училища в Монтана

Сградите на най-големите училища и две детски градини в Монтана ще бъдат ремонтирани основно. Изцяло се обновяват сградата, където се помещават немската и математическата гимназии и тази, която подслонява децата от Трето и Четвърто основни училища. 

Инвестицията е 8.6 милиона лв., осигурени по програма „Региони в растеж”. До края на месеца ще бъдат подписани договорите с фирмите-изпълнители и работата стартира веднага, каза кметът Златко Живков.

„С оптимизъм и повишено самочувствие посрещаме 24 май. Винаги съм мечтал за пълни ремонти на училища. Сега имаме възможност да обновим учебни заведения, които се посещават ежедневно от над 2 500 деца”, подчерта Живков.

Реконструкциите в гимназията са на стойност 3 милиона лв., а в сградата на основните училища – 1.8 милиона лв. В детските градини „Калинка” и „Приказен свят” ще бъдат инвестирани 2.7 милиона лв.

Основната част от строителните дейности ще бъде през летните месеци.

„Ще използваме максимално юни, юли и август, за да може на 15 септември децата да влязат в изцяло обновени сгради. Такава инвестиция в образователна инфраструктура в Монтана не е правена през последните 50 години”, допълни кметът.