Събития

Направиха първа копка на хипермаркет „Практикер“ СНИМКИ

  22.05.2018 13:22             
Направиха първа копка на хипермаркет „Практикер“ СНИМКИ

Световната верига „Практикер“ идва във Враца, а днес беше направена първата копка на хипермаркета в града под Околчица. Кметът Калин Каменов и председателят на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг“ Тодор Белчев показаха къде точно ще отвори врати търговския обект, предлагащ над 50 000 артикула за създаването и подобряването на дома и градината.

„Изключително съм радостен, че започваме едно ново начинание във Враца. „Технополис“ и „Практикер“ скоро ще бъдат заедно във вашия град, защото градът ви е вратата на Северозапада, защото Враца е един жив град и защото тук има работеща община – в изключително кратки срокове всички проблеми на нас, като инвеститори бяха решени“, заяви Тодор Белчев. Председателят на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг“ анонсира, че в знак на благодарност фирмата ще изгради една нова и модерна детска площадка.

„Практикер“ във Враца ще се намира на бул. „Втори юни“, срещу „Химко“ и край друг голям хипермаркет – „Технополис“. Локацията ще даде възможност на потребителите лесно да разгледат и открият онова, което им е необходимо, за да сътворят или обновят своите мечтани дом и градина.

„Това е един добър ден за нашия град, защото се слага началото на нова инвестиция с много нови работни места. Дано след няколко месеца, когато „Практикер“ отвори врати, хората намерят тук на конкурентни и достъпни цени онова, което търсят за своя дом и градина. Уверен съм, че възнагражденията, които предлагате, ще върнат доста врачани в родния град. Правим голямата крачка в развитието на Враца и се надявам тя да е пример и за други сериозни инвеститори да дойдат при нас“, каза Калин Каменов.

Новият обект на веригата „Практикер“ във Враца ще заема площ от около 7 500 кв.м. Търговската площ ще е от 5 000 кв.м, като ще бъде изграден безплатен паркинг с капацитет от 125 места.

Очакванията са хипермаркетът да бъде открит в началото на следващата година, а в него да бъдат разкрити доста нови работни места, като желанието на „Видеолукс Холдинг“ е да бъдат наети само местни хора.

„Практикер“ е верига хипермаркети за дома и градината, създадена в Германия. На българския пазар е от 2004 г., а от 2014 г. нашата фирма „Видеолукс Холдинг“, която притежава хипермаркетите за техника „Технополис“, придоби и целия бизнес на „Практикер“. Към настоящия момент „Практикер“ има 11 обекта в 10 големи български града.