Крими

Ченгета обградиха училища при спец операция за дрога

  22.05.2018 11:31             
Ченгета обградиха училища при спец операция за дрога

 

Мащабна специализирана операция по линия „Наркотици“ е проведена в понеделник на територията на областната дирекция на МВР – Враца, информираха от пресцентъра на дирекцията. Проверките на лица, жилища и МПС-та са осъществени след оперативно следствени действия на служители от Враца, Бяла Слатина и Мездра. Голяма част от тях са извършени в районите на учебни заведения.

Около 15.30 часа във Враца, в района на СОУ „Никола Войводов“ е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 27-годишния местен жител  Р.Д., криминално проявен и осъждан. В колата била и 18-годишната А.Ф. от Враца. Във возилото са намерени  и иззети 15 грама зелена суха листна маса, която при направения полеви наркотест реагира на канабис. В жилището на Р.Д. пък са открити и иззети 50 плика тип „спейсбек“ с канабис и общо тегло около 270 грама. Намерена и иззета е и електронна везна. Младият мъж и момичето са задържани за срок до 24 часа в районното управление във Враца.

При операцията в Бяла Слатина, в частен дом обитаван от А.А. /25г./, полицейските служители са открили и иззели 10 съцветия канабис. При извършен личен обиск на А.А., са  открити 4 полиетиленови пликчета с бяло кристално вещество, което при направеният наркотест реагира на амфетамин. Пред къщата му, в тротоарна тревна площ са намерени 2 съцветия, които при направеният наркотест реагират на канабис. На същото място е имало и станиолова сгъвка с големината на яйце, с множество бели кристали, които при направеният наркотест реагират на амфетамин. Лицето А.А. е задържано  в РУ Бяла Слатина.

На улица  в града, след оперативно-следствени действия е спрян за проверка лек автомобил „Санг Йонг“ управляван от М.Х. /23 г./ от Бяла Слатина. При спирането на колата, водачът изхвърлил през прозореца канабис. Шофьорът е изпробван с техническо средство „DRUG CHECK 3000“, което отчело наличие на метамфетамин и канабис. Той е отказал да даде кръв и урина за химически анализ. За случая е уведомен дежурен прокурор, а М.Х. е задържан  в белослатинското районно управление.

Около 22.50 ч. на улица в Мездра е спрян лек автомобил  “Ауди “А3,  управляван от А.Д. /21г./ от града. При извършената проверка с техническо средство, уредът отчел положителна проба на тетрахидроканабинол. При претърсване на автомобила са намерени  саморъчно сгъната цигара съдържаща суха листна маса, полиетиленово пликче тип „спейсбек“ съдържащо суха листна маса с тегло 0.36 грама, която по данни на А.Д.,  е „чай“. Намерен е и „гриндер“- уред за смилане на суха листна маса,  съдържащ остатъци от канабис. Младият мъж е задържан. Уведомена е Районна прокуратура - Мездра.

В Оряхово е извършена проверка в частен имот /къща и дворно място/  в село Селановци, обитаван от лицето И.Г. /52г./ от София, криминално проявен и осъждан. В лозето на имота, между главините са открити засадени 4 тревисти растения,  които при направен полеви наркотест реагират на канабис. При претърсване  в къщата са открити пликове със суха тревиста маса - канабис. Иззета е и електронна везна. Уведомена е прокуратурата в Оряхово.

В резултат на специализираната полицейска операция, са образувани 1 досъдебно производство и 6 бързи производства, уточниха от полицията.