Свят

Мъжкият еякулат полезен за женския мозък

  21.05.2018 11:03             
Мъжкият еякулат полезен за женския мозък

Ползата от редовния секс за жените е доказан от учените отдавна. Той се отразява благотворно на психичното им състояние и не дава възможност на кръвта да се застоява в малкия таз.

Но учените вече са сигурни и в още нещо – в ползата от оралния секс за представителките на нежната половина от човечеството. Установили го експерти от Ню Йоркския университет, като анализирали състоянието на 300 жени с активен полов живот, провеждайки подробна анкета за техните интимни навици. Оказало се, че жените, правещи нетрадиционен секс, спят по-добре и имат по-стабилна психика.

Причината е в мъжката сперма, която съдържа особени вещества. Те влияят положително на женския организъм, в това число на либидото и на психиката. Сред веществата в спермата са естеон, кортизол, окситоцин, тиреотропен хормон и мелатонин. А най-важното от тях е невромедиаторът серотонин, който е в състояние да подобри умствените способности и да стимулира мозъчната дейност.

Спермата обаче може да окаже въздействие на женския организъм само при незащитен секс. Но тъй като голяма част от двойките използват предпазни средства за защита от болести и нежелана бременност, то спермата попада в женския организъм само по време на орален секс, коментират учените.

Според тях този сравнително безопасен път за попадане на спермата в организма помага на жените да подобрят умствените си способности и да поддържат здрава психика, което потвърдила и анкетата.

източник: po-zdravidnes.com