Събития

Слави с гневен коментар за врачанската болница

  16.05.2018 14:03             
Слави с гневен коментар за врачанската болница

Слави Трифонов написа гневен коментар в социалната мрежа за финансовия колапс на врачанската болница. В позицията си шоуменът пише:

„Не чух нито един депутат и нито един политик да вземе отношение по най-зловещата новина – пред закриване е многопрофилната болница „Христо Ботев“ в град Враца. Да, под благосклонния поглед на държавата, която винаги е имала свои представители в Съвета на директорите на лечебното заведение, болницата е била ограбвана. Някакъв тамошен дримтийм например е платил за нов скенер над 900 000 лева, който реално е струвал 300 000 лева. И така болницата има над 20 млн. лева дългове и е почти пред фалит", посочва Трифонов.
По думите му това е поредното унижение, което трябва да преживеят хората от този беден български край.

„Не знам дали управляващите четат програмата си за управление, която са подписали, но аз я чета. В тази програма, в раздел 2 - „Регионална политика“, пише, че приоритет ще е развитието на регионите и че ще се провежда „силна държавна политика за слабо развитите региони“. Това ли е силната ви държавна политика за област Враца – да затворите болницата?”, гневи се Слави Трифонов и пита:

„Кой малоумник, по дяволите, пише тези глупости, при положение, че се стига до вариант, в който да затвори единствената голяма болница в цяла област Враца?!”

Повече по темата четете утре във в. "Конкурент"