България

Роми нападнаха фелдшер от Спешна помощ

  11.05.2018 09:39             
Роми нападнаха фелдшер от Спешна помощ

Медицински фелдшер от Центъра за спешна медицинска помощ в Шумен е била заключена и нападната от ромска фамилия в шуменското село Черноглавци. По първоначална информация ромите са звънили на 112 по измислено заболяване на тяхна близка, за да се саморазправят с фелдшерката, която седмица по-рано била инжекция на 78-годишна друга тяхна роднина.

Преди седмица баба от фамилията вдигнала кръвно и тогава за първи път роднините и потърсили "Спешна помощ". Пристигнал екип, пациентката била прегледана, фелдшерката, която пристигнала й направила инжекция за сваляне на кръвното и си отишла. Няколко часа по-късно бабата станала да върви, паднала, ударила се, получила черепно-мозъчна травма и се наложило да я откарат в интензивното отделение на МБАЛ - Шумен, където е и до момента в тежко състояние с кръвоизлив.


За фаталното състояние и нещастната развръзка родата и обвинила медицинската специалистка, която направила инжекцията. Според близките имало пряка връзка между "неправилната инжекция" и падането на бабата.
След като състоянието на пациентката не се подобрило, фамилията решила да се разправя със жената от "Спешна помощ".

Към 18:00 часа в сряда на 112 постъпило отново обаждане от Черноглавци, че има пациентка, която се нуждае от медицинска помощ. Както се оказало - звънили близките на бабата с кръвното. На смяна била фелдшерката от предната седмица. Още щом дошла на адреса била посрещната от разгневената фамилия, а в момента в който влязла в стаята "при пациентката" няколко жени хлопнали вратата зад гърба й и заключили. Тя се опитала да потърси помощ по телефона, но грабнали джиесема й от ръцете и започнали да я нападат и да търсят обяснения за фаталното падане на баба си.

Шофьорът на линейката се усетил, че става нещо и започнал да блъска отвън по вратата, чувал крясъци отвътре. Тъй като се опитал да разбие вратата, една от домакините отворила и фелдшерът успяла да се измъкне.


Представител на "Спешна помощ" обясни, че по случая е подадена сигнал в Районното управление на МВР в Шумен. Медиците са убедени, че повикването е било инсценировка и специално подготвена клопка за тяхната колежка. Близки на фамилията отричат, като се кълнат, че пациентката от сряда била с "нервен стомах".

 

КРАСИМИР КРУМОВ