Лайфстайл

6 мита за двойките, които не правят секс

  09.05.2018 13:53             
6 мита за двойките, които не правят секс

Може би един брак без секс да е щастлив? Това е въпрос, който си задават все повече двойки.

Учудващо или не, истината е, че е напълно възможно двойките, които не се отдават на плътски ласки, да имат уютни и задоволяващи ги отношения.

Бракът е много повече, отколкото един гол секс. Доста от съпрузите намират радост и сигурност като чудесни партньори, като най-добри приятели и приказни родители. Все пак тези роли изобщо не трябва да се подценяват в брака.

За много хора се очаква сексът да има водеща роля в брака, но това все повече не е така.

Кои са 6-те най-големи мита, свързани с брака без секс.

1. Този брак е обречен

Истината е, че това изобщо не е вярно.

От малки ни обясняват, че един добър брак се равнява на див, страстен секс, от който плочките в банята на съседите падат. Убедени сме, че ако има добра химия между партньорите, сексът просто ще се случи.

Затова доста хора си мислят, че бракът им е провал, ако сексът им куца. А по-добре ли е да имаме оргазъм след оргазъм, но да не се намира никаква любов, уважение и щастие в това съжителство?

2. Ако няма секс, това означава, че вече не си падате по другия

Истината е, че браковете без секс не са причинени само и единствено от липса на физическо привличане.

Може да сте в такъв брак поради десетки причини. Само малък процент от несексуалните отношения са заради липса на либидо един към друг.

Причината може да е здравословна, да сте прекалено изложени на стрес, да не може да превъзмогнете сексуална травма, или да не се чувствате достатъчно добре в кожата си.

3. Веднъж като спрете да правите секс, повече никога няма да намерите желание един за друг

В повечето случаи отсъствието на секс в брака е временно явление, което може да продължи година-две, а причините може да са бебе, болни родители, финансов стрес или здравословен проблем.

Ако двойката остане свързана, комуникацията не е променена и запазят откровеността си един към друг, то не е изключено връзката им да стане още по-силна. Което пък в крайна сметка да доведе до много по-добър секс в бъдеще.

4. Ако не правите секс, развивате непоносимост един към друг

Браковете, в които сексът отсъства, може да породят съчувствие между партньорите. Ако либидото на партньора е в отпуск, имате два избора – да се ядосате и да се отдадете на ненавист към сексуалната немощ на другия, обвинявайки го за липсата на плътско удоволствие в живота ви. Но може и да породи у вас емпатия и състрадание и да го подкрепите в този тежък момент за него.

По-добре двамата да се справите с намирането на либидото.

5. Браковете без секс означава да се обречете на доброволен отказ от удоволствие

Това, че не правите секс със съпруга си, не означава, че трябва да отдадете на плътско въздържание.

В крайна сметка бракът е съюз между две личности, които имат индивидуални сексуални предпочитания. Дори и в брака ви да липсва сексът, вашата сексуалност е жива и в добро здраве. В крайна сметка удоволствието се простира отвъд сексуалния акт.

Нищо не ви пречи да мастурбирате, докато партньорът ви отново се пробуди за плътското.

6. Ако не правите секс, ще загубите връзката си с другия

Дори и да няма плътско доволство за вас като двойка, вие все пак може да поддържате своя любовен живот страстен и задоволителен.

Нищо не пречи да се гушкате, да си правите масажи, да се задоволявате взаимно с уста или с различни сексуални играчки.

Браковете без секс не е задължително да са пълни със самота и отчуждение, най-важното е да не губите общуването помежду си.

mila.bg