Крими

Биха шута на пияния игумен от Чипровци

  08.05.2018 16:22             
Биха шута на пияния игумен от Чипровци

Часове, след като се разбра, че игуменът на Чипровския манастир Спиридон е бил спипан пиян зад волана на „Мецедес“, от митрополията го освободиха. Решението е взето от владиката Даниил във Видин, който е духовен пастир и на Монтанско.

Макар че липсва официално потвърждение на информацията ни, „Конкурент“ има сериозни съмнения, че йеромонах Спиридон някога е имал шофьорска книжка.

Както писа konkurent.bg, игуменът Чипровския манастир е бил спипан пиян зад волана. Тестът с дрегер отчел 2.59 промила алкохол в издишания от монаха въздух, потвърдиха от полицията в Монтана. Отец Спиридон не е оспорвал показателите и ще бъде съден по бързата процедура, казаха от пресслужбата на областната дирекция в Монтана.

Йеромонах Спиридон е спипан на Гергьовден малко преди 21 часа. На улица „Александър Стамболийски” в Монтана пътните полицаи спрели за проверка „Мерцедес Ц 180”. Зад волана бил монахът. Ченгетата веднага разбрали, че божият служител е пиян. Доказал го и тестът. Съставен му е акт, а до края на седмицата може би кърканият поп ще се сдобие и с присъда.