Крими

Убиец шокира съд с искане за...

  08.05.2018 14:37             
Убиец шокира съд с искане за...

Убиецът на зърнения бос Кунчо Кунчев шокира съда във Враца с нежеланието си да разчита на служебен адвокат. Мариян Димов се отказа от назначения му адвокат и настоя да си наеме друг. Това изненада не само съдебния състав,у начело на който беше съдия Агнеса Ставарова, но и  присъстващите в залата. За да не бъдат нарушени правата на обвиняемия, процесът беше отложен за средата на следващия месец, научи „Конкурент“. Информацията беше потвърдена от адвоката на близките на убития Кунчев – адвокат Светла Генова.

Делото за убийството на Кунчев влезе за повторно разглеждане от Врачанския окръжен съд. Процесът трябваше да тръгне на 8 май, но заради желанието на убиеца да има собствен защитник, ще продължи през юни.

Припомняме, че на 6 юни м.г. съдия Иван Маринов призна за виновен в жестокото убийство на Кунчо Кунчев - Мариян Димов. Зверството беше извършено на 20 срещу 21 декември 2015 г., когато младият мъж нахлул в къщата на 76-годишния мъж в Добролево. Тъй като Кунчев усетил крадеца, се опитал да му се противопостави, а Димов го наръгал 30-ина пъти и умъртвил по особено жесток начин.

При първото си разглеждане казусът мина по съкратената процедура, като килърът се призна за виновен, с което намали до 1/3 от присъдата - той беше изпратен за 20 години зад решетките и трябваше да плати общо 300 000 лева на близките на убития зърнен бос. Тъй като защитата на Мариян Димов обжалва решението пред Апелативния съд, по-горната инстанция върна делото за ново разглеждане заради нарушения в разследването на прокуратурата, а междувременно убиецът беше пуснат на свобода.

Докато бъде насрочена нова дата, Димов беше пуснат на свобода и той офейка от Добролево. Адвокатът на пострадалите Светла Генова настоя Димов да бъде задържан преди процеса, но след санкция на Апелативния съд той отново беше пуснат на свобода.