Крими

Лесбийката Нели, убила 15-годишната си любовница Надежда в Мездра, изнагля брутално

  05.05.2018 14:07             
Лесбийката Нели, убила 15-годишната си любовница Надежда в Мездра, изнагля брутално

Изтърпяваща 13-годишна присъда затворничка от Сливен пробва да излезе на свобода предсрочно с мотива, че няма кой да се грижи за непълнолетната й сестра. Родената и живееща в Мездра Нели Панова влязла зад решетките заради зверско убийство на 15-годишно момиче от София, с което била в интимни отношения след запознанство в Интернет.

Трупът на тийнейджърката Надежда Вълкова бил открит призори на 24 март 2011 г. в парка на малкото градче. При огледа съдебните медици установили, че смъртта е в резултат на прерязана с нож сънна артерия и още няколко рани по шията. Момичето не било изнасилено макар дрехите й да били съблечени и разхвърляни наоколо.

Няколко часа по-късно, докато жителите на Мездра тръпнели в ужас от кървавото престъпление, 22 – годишната тогава Панова сама отишла в полицията, за да съобщи, че приятелката й е в неизвестност. В хода на разпитите тя признала, че убила гостенката си от ревност тъй като я заподозряла, че поддържа и друга интимна връзка, но с мъж. Първоначалната присъда от 20 години е намалена с 1/3 заради съкратеното съдебно производство и направените пълни самопризнания на 18 януари 2012 г. от състав на окръжния съд във Враца. Съдът постановил убийцата да заплати 151 000 лева кръвнина на родителите на жертвата си. Веднага след това Панова била приведена в сливенския женски затвор.

В началото на т.г. пред журналисти тя сподели: „Аз съм най-нелепата убийца. Зная, че няма кой да ми прости за стореното, но все пак се надявам хората да разберат, че не съм изрод“. Пак тогава тя призна, че в затвора срещнала нова приятелка в която е влюбена и дори татуирала името й на ръката си. В края на март Панова подала молба за предсрочно освобождаване с мотива, че е изтърпяла 2/3 от наказанието си, междувременно починала майка й, а за непълнолетната й сестра се грижела бабата, която имала здравословни проблеми. Състав на окръжния съд в Сливен е отказал предсрочно напускане на затвора тъй като се оказало, че Панова продължава да бъде опасна за обществото. В мотивите за отказа е записано дословно: „Цялостното поведение на осъдената, фиксираните проблемни зони в оценката на правонарушителя, непромененият в достатъчна степен профил на нуждите и поведението, не сочат за постигнат поправителен ефект…“.

Блиц