Крими

Янко Харалампиев: Ще бъдем безкомпромисни към нарушителите

  04.05.2018 14:22             
Янко Харалампиев: Ще бъдем безкомпромисни към нарушителите

Полицията ще бъде безкомпромисна към нарушителите по време на започващите празнични около Гергьовден, това обеща Янко Харалампиев, началник на сектор "Пътна полиция" към КАТ - Враца.

„Във връзка с предстоящите почивни и празнични дни , по случай Гергьовден  и честването на деня  на храбростта  6 май от страна на областна дирекция МВР Враца се предприемат редица мероприятия относно осигуряване на обществения ред и безопасност на движението по пътищата. На първо място това което ще бъде предприето по линия на пътна полиция е засилен контрол на скоростните режими със всички налични мобилни стационарни камери за контрол на скоростта. Основно във най-натоварените участъци като път Е-79 път || - 15 големите булеварди и улични отсечки в населените места, най-вече в град Враца по бул.“Васил Кънчов“, бул.“Мито Орозов“, каза той.

През тъмната част на денонощието ще има засилени проверки по употреба наалкохол и наркотици, като на помощ на пътните полицаи ще се притекат колегите им от Охрана на обществения ред във районите на увеселителни и питейни заведения.

"По  отношение на малките населени места ще се наблегне по контрола на употребата на алкохол и неправоспособност, тъй като там се наблюдават случаи на управление на моторно-превозни средства  без  свидетелство за управление от  неправоспособни водачи , водачи употребили алкохол. Припомням глобите за употребата на алкохол от 0,5 до 0,8 промила това са 500 лв. и 6 месеца лишаване от правоуправление, от 0,8 до  1,2 промила са 1000 лева и една година лишаване от правоуправление. Отказ да бъде изпробван водача за употреба на алкохол струва 2 000 лв. и 2 години лишаване от правоуправление, а ако сте собственик на автомобила, ще бъдат сваляни номерата на авомобила за срок от 6 месеца до 1 година. За алкохол над 1,2 промила и  или наркотични вещества когато е употребил водача няма глоба, а се свалят номерата на автомобила ,прекратява се неговата регистрация  и се образува бързо полицейско производство.Всеки един такъв водач освен, че ще преспи 24 часа в ареста на районното управление , автоматично става и клиент на прокуратурата", отбеляза Харалампиев.

По отношение на домовите кражби и охраната на обществения ред полицаите ще предприемат действия  по осигуряването на  защита на населението и тяхното имущество като говорим за недвижимите имоти, кражбата от недвижими имоти и се препоръчва на хората преди да предприемат пътуване, да прегледат отново всички врати и прозорци да не се оставят незаключени и отворени и  по възможност някой техен съсед или роднина да им наблюдава имота.