Спорт

Санкции заради изцепки във „Футбол 7“, наказаха и по-големи

  02.05.2018 14:42             
Санкции заради изцепки във „Футбол 7“, наказаха и по-големи

Наказаха отбори заради изцепки във „Футбол 7“. Дисциплинарната комисия при ОС на БФС във Видин се запозна с докладите на длъжностните лица в мача Бдин – Пегас Спорт от 12-ия кръг. Спорно съдийско отсъждане, ощетило гостите, предизвика напрежение и нажежи страстите на родителите, въпреки отлично направената организация на турнира. Заради изпълненията, включващи навлизане на зрители на терена при спряна игра и без последствия, двата тима са с предупреждение за лишаване от домакинство съгласно чл.37, ал.1, т.1, бук."В", пр.1 от дисциплинарния правилник. На отборите са наложени и имуществени санкции от по 125 лв.

Състезателните права на Калин Генчев от юношите старша възраст на Тимок /Брегово/ са спрени за 1 среща според чл.22, ал.2, бук."А" /повторно предупреждение/. На същото основание Ивайло Розов и Цветан Спасов ще пропуснат следващите двубои на Ботев-Д /Димово/ и Пластик /Старопатица/ в първенството за мъже. Със спрени права за по 1 мач са и Андрей Маринов от Венец /Орешец/ на база чл.19, ал.4, пр.1 /натрупани 5 жълти картона/, Димитър Анастасов от Дунав /Дунавци/ според чл.22, ал.2, бук."З" /брутално поведение като бутане, блъскане, дърпане, като се използва прекомерна сила, настъпване, хапане/ и Бисер Славчев от Пластик. Наказанието на последния е по доклад, съгласно чл.22, ал.2, бук."Ж" /самоволно демонстративно напускане на терена/.

Ивайло Михайлов пък е вън от групата на Балкан /Белоградчик/ за 3 мача съгласно чл.22, ал.2, бук."Г", след като в 89-та мин. на двубоя с Ботев /Грамада/ удари плесница на съперник и беше изгонен от рефера Даниел Иванов.