Събития

Калин Каменов поздрави участниците във викторина

  25.04.2018 15:29             
Калин Каменов поздрави участниците във викторина

Кметът на Община Враца Калин Каменов бе официален гост на областния кръг на викторината „Чети! Сподели! Бъди крачка напред!“. Домакин на състезанието за детска литература бе ОУ „Васил Левски“. В надпреварата се включиха 8 отбора от 1 до 4 клас от област Враца.

Начало на състезанието бе дадено със слово на кмета, който поздрави гостите и участниците в инициативата и им пожела успех. „Бъдете здрави и никога не се отказвайте от четенето, защото четящият човек е знаещ, а знаещият човек е успешен“, заяви в словото си Калин Каменов.  Поздрави към всички присъстващи отправиха също Пламенка Ангелова, експерт в Регионално управление на образованието и директорът на училището-домакин Румен Петков. Те благодариха за подкрепата на Община Враца и пожелаха на децата много позитивни емоции.

Викторината „Чети! Сподели! Бъди крачна напред!“ се организира за поредна година от Регионално управление на образованието, като нейна основна цел е да насърчи четенето при ученици от начален етап. Тази година тема на училищния, общинския и областния кръг бяха авторите Джани Родари, Леда Милева и Атанас Далчев.