Събития

Малки полицаи от Враца заминаха за участие в национално състезание

  25.04.2018 14:35             
Малки полицаи от Враца заминаха за участие в национално състезание

Днес, в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ във Враца, тържествено бяха изпратени възпитаниците на Детското полицейско управление, които в дните от 25 до 27 април, в НСА –София ще участват в национално състезание по проект „Детско полицейско управление“.  На тържеството присъстваха полицейски служители  работещи с децата от ДПУ, Габриела Велчева-педагог от училището, работеща по проекта, съвместно със служители на МВР и децата от групата. Директорът на ОД МВР Враца старши комисар Янко Янколов поздрави възпитаниците на Детското полицейско управление, като им пожела хъс в състезанията и много победи в отделните дисциплини:  Полицейска лична защита; Безопасност по пътищата; Оказване на първа долекарска помощ.

В надпреварата в София ще участват  „полицаи“ от ДПУ при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ –Враца, в състав: Станислав  Стоянов –  5 клас

Цветомир Евлогиев  -  4 клас, Мартин Венциславов -  5 клас,  

Тодор Цонев- 5 клас. 

Националната програма „Детско полицейско управление“ е инициатива на МВР и се реализира от служители на МВР, от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция“.  В учебната програма са включени часове по безопасно поведение на пътя, курс по лична защита, оръжезнание, криминалистика, участие  в полицейски проверки. Целта е чрез  теоретични и практически занимания децата да получат знания  и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, за справяне в трудни ситуации, вкъщи, на улицата, за своите права и отговорности, за работа в екип, уважение и толерантност към другите. Проектът запознава учениците  с правата и задълженията, които имат като пълноправни членове на обществото.

Детското полицейско управление в училище „Св.Св.Кирил и Методий-Враца, е създадено през 2016г.